PROF. MUYEMBE ONTVANGT "PRIX CHRISTOPHE MéRIEUX 2015"

Prof MuyembeProf. Jean-Jacques Muyembe krijgt de prestigieuse “Prix Christophe Mérieux 2015”

Prof. Jean-Jacques Muyembe, onze laureaat van de Prijs Prof. Jozef Vandepitte 2013 (voor details zie A. Vesalius nr.1. Maart 2014), valt in grote internationale prijzen.

Hij werd recent geselecteerd voor de “Prix Christophe Mérieux”  2015 en werd onderscheiden met een “Lifetime Achievement Award for excellence in Filovirus Research” ter gelegenheid van het 7de Internationaal Symposium over Filovirussen in Washington in maart jl.

De stichting “Christophe en Rodolphe Mérieux” kent jaarlijks een Prijs toe, genaamd “Prix Christophe Mérieux”, aan iemand die zich onderscheiden heeft op het gebied van infectieziekten in ontwikkelingslanden.  Dit jaar werd de Prijs toegekend aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk gemaakt heeft op het gebied van het Ebola virus.  Prof. Myembe kwam als eerste uit de selectie.

Met de  ‘Prix Christophe Mérieux” wordt een bedrag van 500.000 euro uitgereikt, waarvan 100.000 euro ten persoonlijke titel van de laureaat, en 400.000 euro voor de financiering van het toekomstig onderzoekswerk van de onderzoeksgroep geleid door Prof. Muyembe.

Prof. Muyembe is professor aan de Université de Kinshasa (UNIKIN) en leidt een onderzoeksgroep aan het Institut National des Recherches Biomédicales (INRB) in Kinshasa.