PRE- EN POSTCOLUMBIAANSE MUZIEK IN DE ANDES

Alumni Ontwikkelingssamenwerking

 nodigt u uit voor

‘Pre- en Postcolumbiaanse Muziek in de Andes’

uitgevoerd door de Camerata Peru onder leiding van Edgar Espinoza (Affiche - uitnodiging)

Uitvoerders zijn: Edgar Spinoza, Luz Angeles, Francisco Caro en Dimitri Manga Chavez, allen verbonden aan het conservatorium en de hogeschool voor volksmuziek van Lima

 

Donderdag 12 mei 2016 om 19u30

Auditorium GA1
O&N 1 – Campus Gasthuisberg

Peru heeft een rijke muzikale geschiedenis. In de archeologische site van Caral (2600-2000 jaar BC) vond men al een groot aantal fluiten uit botten en horens. Ritme en muziek zijn niet weg te denken uit de Andescultuur. Er wordt gezongen en gespeeld op typische instrumenten zoals quena’s en charango’s, en gedanst op het ritme van trommels om het leven te vieren in al zijn aspecten. Later werd deze originele Andesmuziek gemengd met Spaanse en Afrikaanse elementen.
Onze Peruaanse gasten zullen op een authentieke manier de diversiteit van de muziek van de Andes toelichten, en laten horen hoe de oudste, prehistorische muziekinstrumenten klonken, en hoe de komst van de Spanjaarden, en later ook de Afrikaanse slaven, de Peruaanse instrumenten en muziek beïnvloed heeft.

Gelieve uw aanwezigheid te melden via info@vesaliusonline.be. De opvoering is gratis voor Alumnileden; aan niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van 8 euro (betalen aan de kassa).


Na de opvoering zal u een drink aangeboden worden in de inkomhal van O&N 2.
Parking De Villa zal die avond open zijn.