Beste Ontwikkelingshelper,

Indien u ook graag wat meer uitleg over uw projecten op onze website zou willen zien staan, aarzel dan niet om ons te contacteren! Wij plaatsen graag uw verwachtingen en uw verwezenlijkingen op de speciaal voor u voorbehouden webpagina.

Dit leidt dan tot meer bekendheid voor uw projecten en doelstellingen!.

Wij wachten op uw reacties.

info@vesaliusonline.be

COENEGRACHTS MAURICE

Promotiejaar:
1979

Adres in Ontwikkelingsland:
p/a De Heide 11, 2288 Bouwel — Diverse zendingen, waaronder Vietnam

E-mailadres:
mcoenegrachts@hotmail.com

Activiteiten
Dokter – Missies (zie verder)

December 2014

Van december 2012 tot maart 2013, werkte ik samen met UNITAID en ESTER (Franse regering), aan een project (van 2010 tot 2014) om goedkopere geneesmiddelen aan te voeren voor AIDS patienten en van betrouwbare oorsprong in 5 landen in Afrika (Benin, Cameroen, CAR en Mali), inclusief betere toelevering naar de patient (http://globalhealthsciences.ucsf.edu/global-health-group/evidence-to-policy-initiative-e2pi/smarter-aid/about-unitaid). Verder was ik in Sierra Leone eind 2012, in samenweking van de EU met non-state actors en locale autoriteiten, voor de wederopbouw, en in Mauritanie voor de planning van de samenwerking met de EU van 2014 tot 2020. En in Rwanda in Augustus- September 2013 voor de evaluatie van de cooperatie met GH Luxemburg op het gebied van neonatale zorgen, ziekenhuis management plannen voor een 40 tal ziekenhuizen, epidemiological surveillance van de resistentie tegen ARVs, en gezondheidspromotie en verbeterde zorgen en management in een piloot district.

In 2013 na een bezoek aan Mauritanië om er de programmatie uit te tekenen voor de hulpverlening door de EU in de komende vijf jaren, en na het afsluiten van meer dan 20 jaren bijdrage van Luxemburg aan Rwanda aan hospitalen en kwaliteit van neonatale diensten, deed ik een kort intermezzo in de Belgische farma-sector. Ik keerde in de zomer van 2014 terug naar Vietnam om met de EU de strategische planning van de gezondheidszorg, de ziekteverzekering en de kwaliteit van de diensten in de zorgensector uit te werken, evenals de digitalisering van de informatie en rapporten.

Dr. Coenegrachts Maurice